Waarom een creatieve revolutie?

Het World Economic Forum komt regelmatig met een overzicht van de skills die de komende jaren het meest van belang zijn voor organisaties. Opvallend is dat de lijst gedomineerd wordt door skills die gericht zijn op innovatie en creatief denken. Zie hierboven de lijst. Wil je als organisatie en professional klaar zijn voor de toekomst, dan helpt creatief denken je hier dus enorm bij!

Mijn visie op creativiteit en innovatie

Binnen veel organisaties is enorm veel creatieve vernieuwingskracht aanwezig. Toch blijkt het lastig dit in de praktijk te brengen en daadwerkelijke vernieuwing en innovatie te creëren. Waar veel professionals thuis de zaken prima zelf regelen en creatieve oplossingen bedenken, lijkt dat te zijn afgeleerd in de werkomgeving. Niet voor niets dat veel organisaties zijn gestart met verandertrajecten die gericht zijn op zelforganisatie, agile en lean methodieken, sociale innovatie, kanteling van de organisatie en het teruggaan naar het Why.

Ik geloof erin dat binnen veel organisaties het creatieve talent al aanwezig is, maar dat het aangewakkerd mag worden. Ook ben ik ervan overtuigd dat al deze creatieve geesten zoals jij met de juiste tips en tools een eigen creatieve revolutie kunnen starten in hun organisatie of omgeving. 

Mijn creatieve revolutie

Ik ben Saskia van Langeveld en ik woon samen met mijn twee lieve en sportieve mannen in Rotterdam. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met tekenen en illustreren, bootcampen en het lezen van artikelen en blogs over werkplezier, creativiteit, leiderschap en ontwikkeling. Daarnaast houd ik ervan om met mijn gezin de natuur in te gaan, samen te kokkerellen en met vrienden een weekend weg te gaan.

Ik heb zo’n 20 jaar ervaring in verschillende functies op gebied van organisatieontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, hrm, werving & selectie, training en coaching. Die ervaring heb ik opgedaan in de commerciële sector, de zorg en (semi)overheid, veelal bij organisaties die wel wat creativiteit en vernieuwing konden gebruiken. Inmiddels draag ik alweer 5 jaar vanuit mijn eigen bedrijf Ontwikkelzin bij aan creativiteit binnen organisaties. 

Ontwikkelzin

Vanuit mijn bedrijf Ontwikkelzin draag ik bij aan creativiteit, beweging en werkplezier binnen organisaties. Dat doe ik door het aanwakker van de creatieve denkkracht. Ik geloof er in dat iedereen ontwikkelpotentieel heeft en dat creatief denken je nieuwe mogelijkheden laat zien waarvan je niet dacht dat ze bestonden.


Mijn aanbod richt zich op toegepaste creativiteit, zowel in denken als doen. Dat wil zeggen dat ik de kracht van creativiteit toepas voor ontwikkeling en groei in organisaties of in trajecten gericht op persoonlijke ontwikkeling. Ik geef trainingen en bied 1-op-1 coachtrajecten die jouw creatieve mindset stimuleren, die je de kracht van zakelijk tekenen laten ervaren en die je inzicht geven in je eigen creatieve talenten. Je krijgt hoe dan ook een bak vol inspirerende en prikkelende werkvormen voor in je eigen rugzak.

In het halfjaarprogramma Ontwikkelfocus help ik Projectleiders, Managers, Teamcoaches en Adviseurs de creatieve mindset van hun team te stimuleren. Zodat je met je team de eerste stappen kunt zetten naar vernieuwing en innovatie. 

Voor het ontwerpen van mijn inspirerende, energieke werkvormen maak ik gebruik van de kracht van Creative Problem Solving (CPS), Design Thinking, Appreciative Inquiry, het kernkwadrant en zakelijk tekenen. Uiteraard deel ik ook mijn ervaring met verandermanagement en coaching. Ook heb ik twee sets geïllustreerde coachkaarten ontworpen (‘metaforen’ en ‘ik & de ander’) en in eigen beheer uitgebracht. Deze coachkaarten zijn te koop via www.ontwikkelzin.nl/coachkaarten. Een derde set gericht op creatie & innovatie staat op de planning. 

Doe je mee met een creatieve revolutie?

In het halfjaarprogramma Ontwikkelfocus versterk ik jouw Creatief Leiderschap zodat jij weet hoe je de creatieve mindset van jouw team kunt stimuleren.

Wil je liever dat ik de rol samen met jou oppak om voor een creatieve revolutie in jouw organisatie te zorgen? Laat het mij weten! Tijdens een kopje koffie of thee bespreek ik graag op welke manier ik kan bijdragen. 

In 5 stappen naar een Creatief Leiderschap met

Ontwikkelfocus